over

Het concept van mijn werk is een heroriëntatie op de relatie tussen -locatie & programmagetoetst aan aanwezige bronnen of mogelijke ecosystemen. Ontwerpen is voor mij een onomkeerbare duurzame activiteit. Nadat ik ben opgegroeid in een ontwerpende & bouwende familie ben ik gaan reizen over diverse continenten met verschillende culturen. Hier is de kiem voor samenleving en ecologie werkelijk ontsproten. Ik ben in 2005 mijn eigen ontwerp-praktijk gestart na een periode van werken en studeren.

In een samenleving waarin het gewoon is de vleugels uit te slaan, om meerdere werelden te ontdekken, ontstaat als tegenbeweging juist ook de behoefte aan iets eigen’

– think global –

Architectuur is een culturele daad en om dit trefzeker te doen zoeken wij de ‘wortels’ van een opgave en locatie. Met een zoektocht vergaren we kennis en ontdekken we waarden. Elke samenleving op deze wereld is volop in beweging en toont daarmee ook cultuur. De historie, het nu en de toekomst is materiaal voor ons gereedschap als architect. Door heroriëntatie op ruimtelijke modellen, rekenwijze en verbanden vragen we de stad of
het landschap om een nieuw betekenisvol duurzaam antwoord. Een ontwerp brengt een andere, nieuwe omgeving, het creëert een wereld.

– work local –

Nieuwe omgevingen worden door ons zo ontworpen, ontdekt! Met instrumenten van ordening, sferen, vormgeving, techniek, esthetica en toetsen we de affiniteit met opdracht en plek. Om een ontwerp ook daadwerkelijk vakkundig te laten maken door vaklui, een heel andere wereld, voeren we ook directie tijdens de bouw. Bouwen is naast kennis vooral praktijkervaring op de bouwplaats en de bouwtaal spreken. Architectuur waarin een wereld opengaat voor een specifieke plek noem ik ‘glocalisme’.

Op onderstaande wijze typeer ik het in formule;

                           ontwerponderzoek + artistieke input + globaal empirisme
GLOCALISME = ———————————————————————–
                           context + lokaal onderzoek + culturele integratie + ambacht

f m a is met specialisten per specifieke fase als een s@menwerking georganiseerd. ‘Het hergebruik van opgedane ervaring’ vanuit een locatie, gebouw en opdracht(gever) met mijn artistieke inbreng (denken) naast ambachtskennis (maken)geeft met het credo ‘Think global, work local‘ mij als mens motivatie voor duurzame keuzes als architect.

frank marcus architecten

Managed by Kjenmarks - Wordpress specialisten