de zwaan winkels & woningen

rotterdam

In Rotterdam aan de Rotte is op de plaats van een oude haven en voormalige gemeentewerf een herontwikkeling uitgevoerd. De locatie in het oude noorden, is beladen met cultuurhistorische betekenis, waar nu door veel nieuwe bewoners en ondernemers een volgende culturele biografie wordt geschreven.

20080520_03
009 de zwaan winkels en woningen rotterdam

De straatwand voorziet in wonen en winkels waarachter op het verhoogd binnenterrein een ‘giardano segretto’ zich openbaart. Op dit binnenterrein, het evenementendek, is met rood hout gelakt staal een knipoog gegeven naar het verleden van de plek als brandweerkazerne. Onder dit dek bevindt zich een Parkeergarage waar de voormalige begane grond van de loods onderdeel van is geworden. Op deze dubbellaagse binnenpositie levert het evenementendek een bijdrage aan de openbaarheid van dit gebied. Daarnaast maakt het dek de voormalige verdieping van de loods met boogdak toegankelijk.

De locatie in het oude noorden, is beladen met cultuurhistorische betekenis, waar nu door veel nieuwe bewoners en ondernemers een volgende culturele biografie wordt geschreven
20080520_05
ontwerp marx&steketee architecten
projectarchitect frank marcus
team 2005 frank, marcus, frank van winden, frenske wijnen, mirza avdic, roy habets
constructeur duijsters bouwadvies bv
fotografie rene de wit
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten