rotabs style center

rotterdam

In Rotterdam aan de Rotte is op de plaats van een oude haven en voormalige gemeentewerf een herontwikkeling in een stedelijke clustering uitgevoerd.

De locatie in het oude noorden, is beladen met cultuurhistorische betekenis, waar nu door veel nieuwe bewoners en ondernemers een volgende culturele biografie wordt geschreven. De straatwand voorziet in wonen en winkels waarachter op het verhoogd binnenterrein een ‘giardano segretto’ zich openbaart.

20081210-18-72dpi
118-570-010

Interieur

Op dit binnenterrein, het evenementendek, is met rood hout en rood gelakt staal een knipoog naar het verleden van de plek als brandweerkazerne gegeven. De Loods is herbestemd als creatieve broedplaats. De ateliers met gezamenlijke expositieruimte, waarmee creatieve ondernemers een kans voor hun talent wordt geboden, vormen ook als winkelvloer onderdeel van deze stedenbouwkundige ’doorbloeding’.

De Loods is herbestemd als creatieve broedplaats
20081210-46-72dpi

Onder dit dek bevindt zich een Parkeergarage waar de voormalige begane grond van de loods onderdeel van is geworden. Op deze dubbel-laagse binnenpositie levert het evenementendek een bijdrage aan de openbaarheid van dit gebied. Daarnaast maakt het dek de voormalige verdieping van de loods met boogdak toegankelijk.

ontwerp marx&steketee architecten
team frank marcus, eva vervoort, frank van winden, frenske wijnen
evenementendek DS landschapsarchitecten
constructeur de vries constructies
fotografie rene de wit
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten