image-12

hotel in Opus gebouw

herbestemming HBS uit 1922, nijmegen

Herbestemming van voormalige HBS meisjesschool uit 1922 van stadsarchitect J.J. Weve. Het ontwerp heeft een mixed-use programma. en geeft het gebouw een nieuw leven als stedelijk hart. De vraag is aan ons gesteld om dit gebouw te herzien en uit te breiden als een hotel met 105 hotelkamers (long-& shortstay),restaurant, grand cafe, eventspace & cityspa.

Na aankoop in 2019 door Lingotto Amsterdam kreeg lokaal ontwikkelaar Haystackcorp de kans om  diverse na jaren van ‘rumoerige’ eigendom & ontwikkeling met verschillende architecten en diverse ontwerpen toch hun geesteskind ’the Opus hotel’ tot een goed exploitatie model te ontwikkelen.

In samenwerking met deskundige adviseurs ziet u hier ons ontwerp als voorstel met twee serre’s als aanvulling op niveau – bel-etage- als vertaling van die wensen in het ‘hotel in het Opus gebouw’. Dit is onze ontwerpuitwerking voor Haystackcorp. Wij als marcus architecten ontwerpen dit vanuit bio-based aanpak;  Energy-zero, CO2-zero & NOx-zero.

herbestemming van voormalige meisjesschool aan het vierdaagseplein in nijmegen
image-05

Bio-based ontwerp

Het hergebruik van de klaslokalen van dit schoolgebouw is emissieloos en toxic-vrij ontworpen. Voor de uitbreiding aan achterzijde zijn bio-based materialen toegepast. Zo zijn de hotelkamers op het binnenterrein ontworpen met volhoutse  (CLT)-panelen. Deze CO2 neutrale aanpak brengt dat het gebouw emissieloos kan worden gerealiseerd. We hopen dat de nieuwe eigenaar deze aanpak volgt.

ontwerp frank marcus, Klaas-Geert Koolhout
constructeur JVZ Nijmegen, Ivo Bastiaansen
adviseurs Traject adviseurs BV, E. Wiegerinck & A. Leeuwenborgh
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten