schermafbeelding-2021-07-08-om-14.14.30

Via Romana

Cuijck

De locatie ligt aan de Maas, het uitzicht is werelds. 

Het appartementen complex te Cuijk is een nieuw ontworpen icoon direct aan de Maas. Over een lengte van 175 meter wordt de ‘via Romana’ teruggebracht, tussen de Maasboulevard en de Grotestraat.

Door een mix van wonen, werken en vrijetijdsbesteding onstaat er een levendig geheel nabij het water en natuur. 

Langs de Maasboulevard worden 3 -houten- stadsblokken met een oplopende hoogte geplaatst. De langste houten huisvesting van Nederland. Een streven die uniek is in architectuur en uitzonderlijk qua duurzaamheid. De nieuwe stadsblokken worden in Cuijk als een innovatief ontwerp met ongekend wooncomfort. De richting van de bouwblokken is noord-zuid georiënteerd waardoor er bij het wonen van de oost – westelijke zonopkomst en -ondergang genoten kan worden. Dit met uitzicht over het Maasdal, Cuijk, Brabant en Limburg! 

De ontsluiting van de stadblokken vind plaats per verdieping. Zo bestaat Het appartementen complex uit woningen van 60- tot 140 m2 waaronder penthouses met royale plafondhoogtes. Ondanks de vele verschillende woningtypes, bevatten ze een-voor-een licht en luxe. Dankzij vloers aangebrachte ramen biedt het gebouw (Vicus-Ceuclum?) een fenomenaal uitzicht op stad en rivier. Kom tot rust aan de dijk en neem de ruimte in het levendige Cuijk. 

so-29-stedenbouw-rood

De publieke en semi-publieke ruimte verbonden met landschap, stad en omgeving.

so-29-stedenbouw-geel

De groene inrichting in publieke en semi-publieke ruimte creeërt een gezonde at- mosfeer verbonden met landschap, stad en omgeving.

so-29-stedenbouw-blauw

Op diverse plaatsen in en op de private, publieke en semi-publieke ruimte ontsaan relaties en uitzichten (vistas) op landschap & stad.

so-35-gebieds-doorsnede-a
so-36-gebieds-doorsnede-b
streetview-1-scaled
ontwerp frank marcus, klaas-geert koolhout  & menno smit
Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten