Innergy winnaar Energetic-city 2050

Innergy winnaar Energetic City 2050

Op 4 oktober 2012 maakte Margreet van Gastel, wethouder Ruimtelijke Ordening, Milieu en Openbare Ruimte van de gemeente Arnhem, bekend dat Innergy winnaar is geworden van Energetic City 2050; een ontwerpwedstrijd waarbij ontwerpteams een zo verrassend, origineel en realistisch mogelijke visie op de stad van de toekomst hebben ontwikkeld.

Vier jurygroepen hebben de inzendingen voor Arnhem in 2050 beoordeeld. Stadsontwerpers,  Arnhemse ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden én inwoners (van jong tot oud) van Arnhem waren van mening dat Innergy de meest originele en verrassende kijk op Arnhem in 2050 heeft. Volgens Innergy  zal het woord energie in 2050 niet verwijzen naar olie of aardgas, maar naar innergy;  de energie in onszelf. In het Arnhem van 2050 beperkt de overheid zich volgens Innergy tot de grote lijnen. Stadsontwikkeling gebeurt door de Arnhemmers zelf. Arnhem bestaat dan uit heel veel habitats: kleine buurten met een eigen karakter.

De jury’s waren van mening dat de visie van Innergy  “hoopgevend is, met een sterk geloof in technologie”,  “de mens centraal stelt, want de stad van de toekomst is de mens zelf” en dat “woonabonnementen en grondstoffenpleinen de stad tot een fluïde plek vol creativiteit maken”.

 

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten