Ontwerp herbestemming kerk Deest

DEEST – Nadine van den Hazelkamp en architect Frank Marcus houden op 9 maart om 20.00 uur een presentatie in dorpshuis ’t Trefpunt in Deest. Van den Hazelkamp, exploitant van drogisterij Van der Wielen in Deest, wil de kerk van Deest kopen en ombouwen tot tot ‘gezondheidscentrum’. Ook moeten er horeca, kledingwinkels en bloemenwinkels in komen.

Enthousiast
Het herbestemmingsplan dat Van den Hazelkamp vorige week naar buiten bracht, is naar eigen zeggen enthousiast ontvangen. Zij heeft haar plan al toegelicht bij de gemeente Druten. „Alle functies die ik in het gebouw wil realiseren zijn principe mogelijk, maar er moeten wel vergunningen voor worden aangevraagd.”

Moeilijk kiezen
Het kerkbestuur van de H. Francis en H. Claraparochie heeft nog niet gereageerd. Wel hebben een aantal ondernemers van zich laten horen. „Die komen als vliegen op de stroop af. Kunstenaars, een bso, restaurants. Het wordt nog moeilijk kiezen als het allemaal doorgaat”, zegt Van den Hazelkamp.

Ze praat aanstaande maandag met de makelaar Reliplan, die het kerkgebouw in de verkoop heeft. Ook heeft ze naar eigen zeggen binnenkort een gesprek met een potentiële grote investeerder.

https://www.gelderlander.nl/druten/veel-belangstelling-voor-herbestemming-kerk-van-deest~aeaefe8a/

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten