agave2

Wat wij doen 

marcus architecten is een architectenbureau gevestigd in het land van maas en waal. We ontwerpen en realiseren bio-based projecten voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. Daarnaast heeft architect frank marcus zich als erfgoeddeskundige toegelegd op het respectvol herbestemmen van oude (monumentale) gebouwen. In onze visie betekent het realiseren van een mooi en prettig gebouw naast goed ontwerpen vooral ook de uitvoering op de bouwplaats. Daarom voert marcus architecten met veel plezier en vakkennis ook directie tijdens de bouw. We spreken de bouwtaal en zijn in staat om het hele proces van ontwerp tot bouwuitvoering kundig te begeleiden.

Bio-based ontwerpen
Voor ons betekent biobased ontwerpen méér dan het toepassen van hernieuwbare en hergroeibare materialen van biologische oorsprong. Biobased ontwerpen vraagt om een integrale benadering, een symbiose van stedenbouwkundige planopzet tot architectonische uitwerking. In een biobased ontwerp ervaart de gebruiker niet alleen het gezonde effect van materiaal (instrumenteel), maar ook de voordelen van een gebouw, dat optimaal is aangepast aan de omgeving (substantieel). Daarbij nemen we: het werk- en leefritme van de gebruiker als uitgangspunt. Maken we gebruik van de zonnekracht en orientatie. Benutten we optimaal de kwaliteiten van de loactie en houden we rekening met de invloed van (dag)licht en schaduw. Op deze wijze draagt een biobased ontwerp van marcus architecten bij aan het woon- en werkcomfort van de gebruiker en aan een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik.

Hoe wij werken 

Circulair ontwerpen en bouwen
marcus architecten is deelnemer aan de “Green deal circulair gebouw” en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een integraal gebouwpaspoort waarin ook ontwerpaspecten circulair worden gemeten en weergegeven. Voor de ontwikkeling van het “materialenpaspoort” werkten wij samen met ervaren specialisten uit de financiële sector. Het idee daarachter is het volgende: Afval is materiaal zonder informatie. Als we materiaal, voordat het afval wordt voorzien van alle bijbehorende informatie en identiteit, krijgt het waarde en biedt het mogelijkheden voor hergebruik. Een gebouw zien wij zodoende als een depot van materialen met een intrinsieke waarde op product-, component- en materiaalniveau.

Ideeën en ontwerpen voor tijdelijke huisvesting en herbestemming van bestaande gebouwen passen naadloos in deze manier van denken. Modulair en remontabel bouwen, met nieuwe financiële modellen en een high-end ervaring: marcus architecten faciliteert in het partnership en de financiële modellen.


Architectuur is cultuur. De culturele historie van een gebouw en zijn omgeving, de mensen die er gewoond en gewerkt hebben, de bewegingen die er waren en nog zullen komen: zij vormen, naast de bouwkundige zaken, het gereedschap van de architect.

Wie wij zijn 

frank marcus (M.Arch) architect AVB
Frank Marcus is architect , erfgoeddeskundige, fruitboer en imker. Hij woont en werkt in een historische fruitboomgaard in het Land van Maas en Waal. Tijdens zijn reizen over de wereld is de kiem ontsproten voor zijn fascinatie voor cultuurhistorie en ecologie. Natuur, cultuur en gebruiker zijn voor Frank Marcus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit resulteert in bijzondere ontwerpen voor particulieren en bedrijven, die duurzaam ruimte geven aan het verleden, het heden en de toekomst.

portret-10
portret-6

klaas-geert koolhout  (ing. MSc.) architect AVB
Klaas-Geert Koolhout is architect, afgestudeerd aan de Academie voor Bouwkunst in Arnhem. Sinds 2010 is hij op het buro werkzaam in alle fasen van diverse projecten. Als BIM-master, in aansluiting op zijn hobbies ‘gaming & hacking’ draagt Klaas-Geert zorg voor een gestructureerde werkwijze in BIM en met een rationele aanpak een sterke bijdrage aan ontwerp- en tekenkwaliteit van het buro. Gezond bouwen en wonen is zijn doel.

dean peiniger (BSc.) architect i.o.
Dean Peiniger, afgestudeerd aan de TU Eindhoven met een Bachelor in Architecture, Urbanism and Building Sciences. Nu studerend aan de bouwkunst academie te Arnhem voor de master architectuur. Met zijn visie voor het welzijn van de gebruiker en de wereld van morgen geeft hij toekomst aan de gebouwen van nu. Met zijn passie voor sport en ondernemen gaat Dean Peiniger hij geen uitdaging uit de weg.

portret-4
portret-49

sandra marcus  licht ontwerper
Sandra Marcus is als eigenaar van b.right lighting een enorme steun aan de vormgeving van interieur binnen ons buro. Met een achtergrond in international business zorgt Sandra Marcus voor de stroomlijning binnen marcus architecten.

menno smit  bouwkundig tekenaar
Menno Smit is binnengestroomd tijdens zijn opleiding bouwkunde. Nu startende aan zijn bachelor of science aan de HAN Arnhem. Door zijn passie voor vormgeven en visualiseren werkt hij naast het bouwkundig tekenen graag aan artist impressions. Met als doel een master in architectuur heeft Menno Smit nog een mooie weg te belopen.

portret-9

Oud medewerkers

martijn-2

martijn van gessel bouwkundig tekenaar
Martijn is als enthousiast stagiair in dit buro gestart. Hij heeft met zijn bouwkundig klassiek gestapeld.Middels de weg van vmbo, mbo &  hbo gedegen aan zijn technische kennis gewerkt. Zijn fascinatie voor techniek vertaald hij ook in 3D-modelleren & 3D-printen. Vanuit technische ervaring van `techniek en digitale’  aanpak  is Martijn een innovatieve bijdrage aan het buro. Martijn heeft als deeltaak een ontwikkeling in het digitale produceren vanarchitectuur – & bouwtechniek. Door opleiding van en samenwerking met onderwijs en werkveld ziet wil het buro, naast innovatieve ook een maatschappelijk bijdrage brengen.

Martijn ziet voor zijn nabije toekomst ook een een rol als deeltijd-docent

geertje stuiver ruimtelijk ontwerper i.o.
Geertje Stuiver is startende aan haar bachelor spatial design. Met haar passie voor vormgeven en presenteren verzorgd zij de presentaties en maquettes. Hierbij creëert zij een gevoel van leven van het gebouw.

portret-2-
terell-site

terrell van den heuvel (ing. B.arch).
Terrell is er één uit de jeugdopleiding als stagiair HTS bij marcus architecten begonnen. Naast zijn rol als BIM -tekenaar is hij vooral bezig met (sociale) duurzaamheid met een praktijkopgave ouderenhuisvesting. Terrell houdt zich vooral bezig met BIM-model tekenen van nieuwe- en bestaande situatie van gebouwen, technische tekenwerk en bouwfysica. Om zoals ‘hij het zelf zegt ‘om met brede kennis goede producten te leveren’.

charlotte louter  assistent ontwerper.
Charlotte is interieur ontwerper. Ze is nu 3e jaars architectuur aan de Academie van Bouwkunst (Artez) te Arnhem. Tevens heeft ze een achtergrond als grafisch vormgever. Na ervaring op andere buro’s werkte ze sinds het voorjaar 2018 bij ons op buro. Als assistent ontwerper werkte ze met enthousiasme aan projecten van diverse schaal en fase. Middels haar intuïtie en gevoel brengt ze graag de maatschappelijke en ruimtelijke aspecten in een opgave.

charlotte_louter

frank marcus architecten is (kennis)partner en/of (bestuurs)lid van:

– Dutch Green Building Council https://www.dgbc.nl
– VIBA http://www.vibavereniging.nl
– DNA-indebouw http://dnaindebouw.nl
– RCE Erfgoed-academie http://www.erfgoedacademie.nl
– Duurzaam Gebouwd http://www.duurzaamgebouwd.nl

Deelnemer Green Deal:
– bio-based bouwen
– circulair gebouw

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten